Manifestări culturale organizate la biserica
Înălțarea Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva

Misiunea primară a bisericii este una liturgică și pastorală, dar, pe lângă aceasta, biserica are un rol important în definirea și perpetuarea identității culturale comunitare.

Slujitori și enoriași ai bisericii "Înălțarea Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva", comunitate minoritară în țara în care Dumnezeu ne-a îngăduit a propăși, înțelegem cu atât mai mult să ne asumăm acest rol organizând și participând la manifestări culturale care promovează valorile românismului ortodox în contextul multicultural canadian.

Astfel biserica noastră a organizat sau a participat prin reprezentanții ei, clerici și mireni, la concerte de colinde, expoziții de icoane, concerte de folclor românesc, cinematecă de inspirație ortodoxă și diaporame cu imagini de la locurile sfinte de pelerinaj ale ortodoxiei, concerte de muzică instrumentală, lansări de carte și altele.

Asemenea manifestări vor fi încurajate în continuare, iar detaliile privind organizarea lor vor fi prezentate atât pe această pagină, cât și la rubrica Evenimente.

O listă non-exhaustivă a evenimentelor deja organizate vă este prezentată mai jos cu trimiteri la înregistrările din arhivă, acolo unde acestea există.

* * *

Concert de Colinde, Corul "La Muse", decembrie 2011 (foto disponibile)

Serbare de Crăciun 2011 (invitație și fotografii disponibile)

* * *


Serbare de Crăciun
2010 (invitație și fotografii disponibile)

* * *


Serbare de Crăciun
și Expoziție de icoane pe sticlă pictate de copii enoriașilor - Crăciun 2009
[ invitație și fotografii disponibile ]

* * *

Teatru religios pentru copii - Sâmbătă 6 decembrie 2008, orele 14.30
Sfântul Mare Ierarh Nicolae mare făcător de minuni, piesă religioasă în trei tablouri scrisă și regizată de Dan și Maria Zamfirescu
[ afiș și fotografii disponibile ]

* * *

Concert de Paști - Duminică 27 aprilie 2008, orele 13.30
Duetul "Valuri de mătase" prezintă un concert special cu ocazia Sfintelor Sărbatori de Paști în chiar ziua Praznicului Învierii Domnului. Instrumentiști de excepție, Terry Ellen Christophersen (flaut) și Mircea Trifan (chitară) vor interpreta melodii de pe cel de al doilea CD al grupului, compilație ce poartă titlul: "Ziua unui an".
[ fotografii disponibile ]

* * *

Concert de colinde - Sâmbătă 22 decembrie 2007, orele 18.00
Ca în fiecare an, în preajma Praznicului Nașterii Domnului, corul bisericii noastre a pregătit un concert de colinde de Crăciun. Programul cuprinde pe lângă colindele tradiționale românești și piese din repertoriul sacru internațional.
[ fragmente video disponibile ]

* * *

Lansare CD - Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur
Duminică 08 aprilie 2007, orele 14.30
O realizare deosebită a corului bisericii noastre, CD-ul conținând înregistrarea "Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur", va fi lansat oficial duminică 8 aprilie, orele 14.30, după Sfânta Liturghie.
[ fragmente audio și fotografii disponibile ]